НОВИНИ

Камарата на представителите на САЩ прие данъчната реформа на Доналд Тръмп

Камарата на представителите на САЩ прие исканата от президента Тръмп данъчна реформа, но остава неясно дали текстът ще бъде одобрен и от Сената, където републиканското мнозинство е далеч по-крехко, предаде Франс прес. Долната камара на конгреса прие законопроекта с 227 на 205 гласа. Опозиционните демократите гласуваха до един „против“, както и 13 конгресмени републиканци.В данъчната реформа се предвижда намаляване на корпоративния данък от 35 на 20 % и понижаване на данъка върху доходите на физическите лица.

bnt avatar logo
от БТА
23:45, 16.11.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света
камарата представителите сащ прие данъчната реформа доналд тръмп

„Приемането на този закон е най-важното нещо, което можем да направим, за да върнем икономическия растеж и да помогнем на изпитващите затруднения семейства от средната класа“, заяви председателят на Камарата на представителите Пол Райън, според когото средното четиричленно семейство ще прибави 1182 долара към годишната си покупателна способност.

;

Целта е тази реформа да се приеме преди края на годината, за да могат американците да посрещнат 2018 година с нов данъчен кодекс.

Победата обаче още не е гарантирана, защото шепа републиканци заплашват да гласуват против текста в Сената, където Републиканската партия има само 52 от 100 места.

„Ако се провалим, загиваме. Това вероятно ще е краят на партията“, заяви сенаторът Линдзи Греъм по Фокс нюз.

Един сенатор републиканец, Рон Джонсън, вече се обяви против текста на данъчната реформа в сегашния му вид. Погледите са обърнати към няколкото сенатори, които през последните месеци се опълчиха на президента Тръмп, по-специално Сюзан Колинс, Джон Маккейн, Боб Коркър и Джеф Флейк. Последните двама вече не се боят от ответни мерки, защото се оттеглят от политиката догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ предвидиха края на Ислямска държава до края на годината
САЩ предвидиха края на Ислямска държава до края на годината
Пушачи решиха да дарят парите за една кутия цигари за благотвротиелна кауза
Пушачи решиха да дарят парите за една кутия цигари за благотвротиелна кауза