НОВИНИ

Камарата на строителите в България иска оставката на регионалния министър

Камарата на строителите в България изразява огромно безпокойство за увеличаващата се опасност да не бъдат приключени строителните дейности /цялостно завършване/ на АМ "Струма". Това се посочва в декларация на Камарата на строителите в България във връзка с решение на АПИ за прекратяване на тръжната процедура за избор на изпълнител на обект: "Проектиране и строителство на Автомагистрала "Струма", лот 3.1, Тунел "Железница".

bnt avatar logo
от БТА
13:53, 07.04.2017
Чете се за: 01:24 мин.
У нас
камарата строителите българия иска оставката регионалния министър

От Камарата призовават министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов и отговорните членове на Агенция "Пътна инфраструктура" да подадат оставка. Вярваме, че това ще е една реална стъпка в посока повишаване на доверието на обществото към държавните институции, се отбелязва в документа.

Те искат от правителството бърза и компетентна намеса в посока подбор и назначаване на специалисти с висок професионален опит и морал, за да може в малкото оставащо време до края на програмния период 2014 - 2020 г. натрупаните закъснения да бъдат компенсирани.

Настояваме новосформираният кабинет да положи необходимите усилия за увеличаване на административния капацитет на всички институции, ангажирани с управлението и усвояването на обществени средства, и да гарантира върховенството на закона, пише още в декларацията.

;

ДЕКЛАРАЦИЯ НА КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Във връзка с решение на АПИ за прекратяване на тръжната процедура за избор на изпълнител на обект: "Проектиране и строителство на Автомагистрала "Струма", лот 3.1, Тунел "Железница"

Камарата на строителите в България изразява огромно безпокойство за увеличаващата се опасност да не бъдат приключени строителните дейности (цялостно завършване) на АМ "Струма". Трябва да отбележим и огромния риск, пред който е поставена нашата държава - загубването на два милиарда лева от фондовете на Европейския съюз, които няма да се влеят в българската икономика и биха довели до безработица на голяма част от сто и деветдесетте хиляди служители и работници, които са членове на Камарата и работят в строителния бранш. Това води и до влошаване на имиджа на България в лицето на нейните институции, ангажирани с управлението на евросредства.
Във връзка с това призоваваме министърът на регионалното развитие и благоустройството господин Спас Попниколов и отговорните членове на Агенция "Пътна инфраструктура" да подадат оставка. Вярваме, че това ще е една реална стъпка в посока повишаване на доверието на обществото към държавните институции.
Обръщаме се към правителството на Република България за бърза и компетентна намеса в посока подбор и назначаване на специалисти с висок професионален опит и морал, за да може в малкото оставащо време до края на програмния период 2014 Ц 2020 г. натрупаните закъснения да бъдат компенсирани.
В случай че отговорните за създадената ситуация лица не се съобразят с призива ни за оставка, очакваме от правителството на РБ решителна намеса за промени с цел да се гарантират спокойствието и предвидимостта в бранша.
Настояваме новосформираният кабинет да положи необходимите усилия за увеличаване на административния капацитет на всички институции, ангажирани с управлението и усвояването на обществени средства, и да гарантира върховенството на закона в Република България.
Изразявайки своята готовност да съдейства с експертни ресурси за подпомагане на процедурите по подготвяне и възлагане на обществени поръчки, Камарата на строителите в България декларира, че ще бъде последователна в политиката си за защита на интересите на своите членове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО: Режимът в Сирия носи пълната отговорност за последните събития
НАТО: Режимът в Сирия носи пълната отговорност за последните събития
Само 23 от 59 ракети „Томахоук“ са достигнали до атакуваната сирийска база
Само 23 от 59 ракети „Томахоук“ са достигнали до атакуваната сирийска база