НОВИНИ

Камен Донев: Истинският уют е в нашите души

Режисьорът Камен Донев гостува в студиото на "Панорама" в навечерието на премиерата на филмовия му дебют "Уют".

bnt avatar logo
от БНТ
22:15, 08.03.2019
9588
Чете се за: 00:42 мин.
Още
Камен Донев, режисьор: Заглавието "Уют" е с леко тъжен отенък, защото преследването на уюта в България има много измерения и заслужава да се напише голям труд кой как го разбира. В моя филм се занимавам с това, че едни хора не им е уютно и така и продължава животът им след като печелят един голям джакпот, много пари...

Напоследък много се говори за детокс, всички реклами показват как да се детоксикираме. Но защо няма детокс за душата, защо се говори само за тялото, попита режисьорът.

Камен Донев, режисьор: Аз вече се питам какъв е българинът, страхувам се да правя обобщения. Опитвам се да бъда честен, да казвам истината, доколкото мога, в това, което правя.

Всичко, което е свързано с пошлотията, е виновно. Това, което допуснахме като тенденция... Ценностната система на поп фолка съсипа моралната ценностна система на българина, допълни режисьорът.

Камен Донев, режисьор: Нямаме време да се лъжем един друг. Животът минава. Моите филми и моите спектакли дават едно утешение и най-вече, карат хората да погледнат нещата от друг ъгъл. Но да поправят проблема - едва ли.

Истинският уют е в нашите души, българинът има много нежна душа, много е чувствителен, смята Камен Донев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
История за добро и зло – Хени Лорер и спасението
История за добро и зло – Хени Лорер и спасението
Мъж е откаран в Пирогов, пил сода каустик вместо ракия
Мъж е откаран в "Пирогов", пил сода каустик вместо ракия