COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Камен Донев: Истинският уют е в нашите души

Режисьорът Камен Донев гостува в студиото на "Панорама" в навечерието на премиерата на филмовия му дебют "Уют".

от БНТ
22:15, 08.03.2019
6800
Чете се за: 00:42 мин.
Животът
Камен Донев, режисьор: Заглавието "Уют" е с леко тъжен отенък, защото преследването на уюта в България има много измерения и заслужава да се напише голям труд кой как го разбира. В моя филм се занимавам с това, че едни хора не им е уютно и така и продължава животът им след като печелят един голям джакпот, много пари...

Напоследък много се говори за детокс, всички реклами показват как да се детоксикираме. Но защо няма детокс за душата, защо се говори само за тялото, попита режисьорът.

Камен Донев, режисьор: Аз вече се питам какъв е българинът, страхувам се да правя обобщения. Опитвам се да бъда честен, да казвам истината, доколкото мога, в това, което правя.

Всичко, което е свързано с пошлотията, е виновно. Това, което допуснахме като тенденция... Ценностната система на поп фолка съсипа моралната ценностна система на българина, допълни режисьорът.

Камен Донев, режисьор: Нямаме време да се лъжем един друг. Животът минава. Моите филми и моите спектакли дават едно утешение и най-вече, карат хората да погледнат нещата от друг ъгъл. Но да поправят проблема - едва ли.

Истинският уют е в нашите души, българинът има много нежна душа, много е чувствителен, смята Камен Донев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
30 души, сред тях и деца, са блъснати на карнавала в Германия
30 души, сред тях и деца, са блъснати на карнавала в Германия
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска