НОВИНИ

Кампанията "Лист по лист" спасява от изсичане стотици дървета

Над 570 дървета спаси кампанията “Лист по лист” на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие във Варна през изминалата 2017 година. В нея се включиха над 300 души. По време на кампанията бяха събрани над 34 тона хартия.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова
18:00, 30.01.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Всеки тон рециклирана хартия спасява 17 дървета от изсичане и от хартиената индустрия. Според Илиян Илиев от Обществения център за околна среда и устойчиво развитие, с годините хората стават все по-активни и отговорни.

Илиян Илиев - Обществен център за околна среда и устойчиво развитие - Варна: ”Нашата битка винаги е била за тази една секунда, в която ненужният лист хартия човек се чуди, стоейки на бюрото, какво да го направи. Дали да го хвърли в обикновеното кошче, или да го сложи едно друго кошче, което е специално за хартия и да я разделя.”

Кампанията е доброволна и в нея може да участва всеки. Екипът на БНТ във Варна се включва за първи път през 2008 година.

Илиян Илиев - Обществен център за околна среда и устойчиво развитие - Варна: ”Като тогава предава 155 кг. хартия и спасява три дървета.Тази година количеството е аналогично, малко повече и пак около три дървета сте спасили. А общо за целия период, в който вие участвате, сте предали 1740 кг., което е 30 спасени дървета от изсичане.”

“Лист по лист” започва като кампания през 2000 година. Така за 17 години екоорганизацията е спасила от изсичане над 160 хиляди дървета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво да очаквате в програмата на БНТ по време на Игрите в Пьонгчанг
Какво да очаквате в програмата на БНТ по време на Игрите в Пьонгчанг
Преди речта на Доналд Тръмп за състоянието на Съюза
Преди речта на Доналд Тръмп за състоянието на Съюза