НОВИНИ

​Кандидатите за поста на Меркел вече са 12

След като германският канцлер Ангела Меркел, обяви че след 18 години начело, ще се оттегли като председател на Християн-демократичния съюз, партията ѝ бушува. Кандидатите за лидерския пост вече са 12. С новото ръководство, което предстои да бъде избрано след четири седмици, няма да се промени управленската политика на партията, заяви днес в Берлин Ангела Меркел.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
17:51, 05.11.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Състезанието за председателския пост на германските християндемократи вече започна. Цели 12 претенденти имат желание да оглавят една от най-влиятелните европейска партия. Ангела Мекел, която предстои да сдаде поста, припомня важния ориентир за партията.

Ангела Меркел, председател на Християн-демократичния съюз: Застанала съм при един надпис, който е мотото за нас и чертае посоката ни - става въпрос за центъра.
;

Изборът на новото ръководството трябва да бъде прозрачно и без предварителни фаворити. Осем регионални конференции из цялата страна ще бъдат организирани от средата до края на ноември. На тях кандидатите ще се представят пред партийните членове. От избора на лидер зависят и приоритетите на германските християндемократи.

По-ясен профил, това е желанието на по-голямата част от привържениците, които гледат на събитията като на шанс за своята партия. При социалдемократите също има желание за изясняване на позициите. След катастрофалните изборни резултати ще застъпват повече на социални теми като детската бедност, грижата за възрастните и болните, строежа на жилища и пенсиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антимафиотите във Варна разбиха печатница за производство на фалшива валута
Антимафиотите във Варна разбиха печатница за производство на фалшива валута
Автомобил се разцепи на две след катастрофа на пловдивски булевард
Автомобил се разцепи на две след катастрофа на пловдивски булевард