COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Карадайъ: Ще се кандидатирам за председател на ДПС, ако ме предложат

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че би се кандидатирал отново за председател на партията. Той коментира резултатите на ДПС от местните избори в предаването "Панорама".

от БНТ
21:30, 29.11.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

На въпроса на водещия Бойко Василев дали би се кандидатирал догодина отново за председател на партията Карадайъ отговори:

Ако ме предложат структурите и партията.

Днес Централният съвет на партията реши, че Движението за права и свободи ще избира ново ръководство на 26 април 2020 г.

Карадайъ коментира резултатите от представянето на ДПС на изминалите местни избори.

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: ДПС по количествени показатели има много добър успех на тези избори. Но няма как да бъдем доволни от общата оценка на средата, в която се проведоха тези местни избори. Няма как да сме доволни, когато има отстъпление от демокрацията. Няма как да сме доволни, когато сме свидетели на натиск, преса, агресия от страна на държавния апарат на тези избори. Няма как да сме доволни от некомпетентността и грубите нарушения на избирателните комисии.
Дали сме доволни от изборите има количествени, има и ценностни показатели. Ние няма как да сме доволни от ценностните.

На въпроса "За" или "Против" е за избора на Иван Гешев за главен прокурор Карадайъ отговори:

Не сме против. Защо да сме против - напротив. Ние твърдим още от самото начало, че нито политическите партии, нито Народното събрание имат отношение към избора на главен прокурор.

"Винаги сме посочвали, че ГЕРБ са виновни за политиката на национализъм от последните години", добави още лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ: Няма как да подкрепяме бюджета, защото той не е по-различен от предишните от последните 10 години. Защото има нереформирани сектори и няма идеи за реформи.

Целия разговор гледайте във видеото.

Топ 24
Най-четени
Застреляна е жена в София
Застреляна е жена в София
Времето остава топло за сезона, но с валежи
Времето остава топло за сезона, но с валежи