НОВИНИ

Каракачанов: „Емко“ дължи на министерството на отбраната около 2-3 милиона лева

Оръжейният завод „Емко“ дължи на министерството на отбраната около 2-3 милиона лева, съобщи министър Красимир Каракачанов в кулоарите на парламента. Сумата е натрупана от неплатени наеми за складове от 2009 година досега. Каракачанов каза, че в подобна ситуация са и други оръжейни дружества, без да посочва кои.

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 29.09.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес заяви още, че Комисията по досиетата вече е излишна и трябва да бъде закрита. Подчерта, че това е негово лично мнение и е не е обсъждал темата с колегите си от Обединените патриоти.

Антон Тодоров от ГЕРБ, който е номиниран за председател на комисията, пък смята, че тя трябва да продължи да съществува.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Бюджетът ѝ е над 3 млн. лв. Членовете на комисията с министерски заплати, служебни автомобили. В същото време Държавният исторически архив, за който аз отговарям, покривите му текат и няма къде да си слагат документите. Крайно време е да затворим тази страница.
Антон Тодоров, депутат от ГЕРБ: Да, приел съм номинацията. Живот и здраве, ако бъда избран, ще работя по начина, по който работих в парламента. Без никаква милост към хората, които са престъпници. Аз имам един бог и това е култът към свободата. Аз съм пилигрим на свободата и целия живот пазя морала си от младини, както казва Пушкин, никой за мен не може да извади, че съм приватизирал, че съм откраднал един лев. Мога да издържа данъчна проверка 20 години назад, нямам кола, нямам апартамент, пътувам с градския транспорт.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Живопис и скулптура в галерия “Ларго“
Живопис и скулптура в галерия “Ларго“
Хю Хефнър ще бъде погребан до Мерилин Монро
Хю Хефнър ще бъде погребан до Мерилин Монро