НОВИНИ

Каракачанов и синдикати подписаха нов колективен трудов договор

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и председателите на синдикалните организации ФНСО "Българска армия" и НС "Отбрана" Георги Братованов и Тодор Воденов подписаха днес нов Колективен трудов договор в Министерството на отбраната и Споразумение относно представителните и защитните функции на синдикатите с оглед интересите на цивилните служители по служебно правоотношение.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
11:38, 22.12.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Колективният трудов договор във ведомството е със срок две години. Със заповед на министъра на отбраната беше награден военноаслужащия от запаса Иван Георгиев - за професионализъм и всеотдайност, със знак за военна доблест трета степен.

На въпрос колко работещи в системата на Министерството на отбраната пенсионери ще бъдат съкратени догодина, Красимир Каракачанов каза, че в администрацията има 70-годишни хора, на които би следвало да им се даде възможност да почиват. В същото време в "Терем", а и не само там, има хора в пенсионна възраст, които са изключително добри специалисти, а млади експерти няма, добави той. Може и да бъркам, но на места администрацията е много голяма.

В едно от предприятията на "Терем" администрацията е почти колкото работниците - това е абсолютно алогично, каза министърът. Затова, търсейки възможност да спестим разходи, ще се лишим от хора в пенсионна възраст - навършили или близо до 70-годишна възраст. Нашето желание е да дадем възможност на млади специалисти, но ще подходим индивидуално, посочи Каракачанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музей на селфито ще бъде открит в американски град
Музей на селфито ще бъде открит в американски град
Студенти от Русенския университет вдъхнаха нов живот на стари авточасти
Студенти от Русенския университет вдъхнаха нов живот на стари авточасти