НОВИНИ

Каракачанов: Налице е противопоставяне между Русия и НАТО

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира, че е налице противопоставяне между Русия и НАТО, но според него България няма нужда да взима извънредни мерки.

каракачанов налице противопоставяне русия нато
bnt avatar logo
от БНТ
17:41, 13.09.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Той допълни, че в някой региони на Европа съществува напрежение, което може да бъде решено само по пътя на диалога. По думите му, ние нямаме интерес от излишно напрежение, защото цивилизования свят има един общ враг и това е радикалния ислям. Каракачанов присъства на заключителния етап на военнополицейското учение на полигона „Ново село“.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Противопоставянето, което съществува и в Украйна, напрежението, което е между ЕС и НАТО от една страна и Русия - това са все неща, които трябва да бъдат отчетени... Конкретна заплаха, както си я представят хората с това, че утре може да има десант на някой бряг, парашутен десант или нещо подобно няма, но напрежението съществува в някои региони в Европа. Конфликтът в Източна Украйна не е приключил, санкциите срещу Русия продължават. На ученията които се правят от страна на Русия и на алтернативни които се правят на НАТО. Така че диалогът, преговорите и разговорите са вратата и най-вече подхода за решаването на тези проблеми. Нямаме интерес от излишно напрежение т.к. цивилизования свят такъв какъвто го познаваме в Европа - Изток - Запад има един общ противник и той се нарича радикалния ислям, който ни атакува.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в район Централен в Пловдив
Пожар в район "Централен" в Пловдив
Френският кабинет застава зад трудовата реформа на президента Макрон
Френският кабинет застава зад трудовата реформа на президента Макрон