НОВИНИ

Каракачанов: Няма да приемаме политика за разселване на имигранти

Българското правителство не е приемало и няма да приема политика за разселване на имигранти, било то от Западна Европа или от съседни страни. Това заяви на граничен пункт „Кулата" министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

bnt avatar logo
от БНТ
15:56, 09.04.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

И „Гранична полиция", и Министерство на отбраната са взели всички необходими мерки да спрат евентуална бежанска вълна към страната ни, увериха министър Каракачанов и вътрешния министър Младен Маринов, които направиха оглед на буферната зона между България и Гърция в участъка между Кулата и Промахон, както и на част от граничната зона в района на планините Беласица и Славянка.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: В района на Одрин както знаете от миналата седмица има много хора. Основната им цел като маршрут е Гърция, от Гърция Македония и на Запад. Но това което е ясно и това е информация от партньорските служби, че те са обсъждали вариант алтернативен. Ако бъдат спрени на гръцка територия, като алтернативен маршрут да се ползва България.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Виждате че има усилени наряди, включително и сили на жандармерията, с колеги от армията. Целта е на място да проиграят плана който е за действие при кризи за да са готови при ситуация да реагират съвместно
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът пуска Вълчо Арабаджиев срещу гаранция от 500 000 лв.
Съдът пуска Вълчо Арабаджиев срещу гаранция от 500 000 лв.
Делян Добрев подава оставка като депутат
Делян Добрев подава оставка като депутат