Каракачанов подкрепи граничарите, обвинени за убийството на турски бракониер

Вицепремиерът по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов изрази подкрепа за граничните полицаи Михаил Цонков, Николай Костов, Живко Петков и Николай Петков. Те бяха обвинени в началото на 2017 г. от турския наказателен съд, че на 17 април 2008 г., когато турска лодка навлиза в българските териториални води, при опит за арест прострелват смъртоносно един от рибарите-бракониери.

от БНТ
преди 1 година
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
Каракачанов подкрепи граничарите, обвинени за убийството на турски бракониер

Всички достойни българи, които с оръжие в ръка изпълняват и са изпълнявали своя дълг в защита на границите на България, имат моята безусловна подкрепа, пише Каракачанов на страницата си във Фейсбук.

Още миналата година, когато Турция поиска екстрадицията им, ВМРО обяви, че няма да допусне българските граничари да бъдат предадени на турския съд.

Каракачанов е категоричен: Ако сега се наложи, ще ги прибера в Министерство на отбраната, за да бъдат защитени. Ще направя всичко по силите си, за да не бъдат предадени на чужда държава. Тези български мъже заслужават награда, защото са изпълнявали своя служебен дълг, защитавайки границите на Родината.

;
Топ 24
Най-четени