НОВИНИ

Карикатури разказват за съдбата на бежанците в Европа

Международната изложба "Накъде Европа? Пътят на надеждата", която проследява пътя на бежанците в Европа, беше открита днес пред Народния театър "Иван Вазов". София е трета спирка на експозицията, която има за цел да обиколи всички държави, през които минават мигранти.

Гергана Шумкова
от Гергана Шумкова
20:05, 11.08.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Художници карикатуристи от над 50 държави и 20 български автори взеха участие в изложбата, посветена на загиналите деца бежанци. Идеята авторите е да стигнат до обикновения човек и поне за минута да го потопят в света на хората, които често плащат с живота си, борейки се за човешкото си право да бъдат свободни.

Августина Видева - Държавана агенция за бежанците: "Тази изложба определено би помогнала на хорат да разберат другите, раличните и бежанците."
Валери Александров - художник: "Посланието е за толерантност и съпричастност в това време, в което не е инцидентно, а от векове продължава и ще продължава. Трябва да свикнем да живеем заедно."

След откриването на изложбата десетки бели балони полетяха над небето на София в памет на всички деца, загубили живота си по пътя към свободата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в Добрич, няма опасност за населението
Пожар в Добрич, няма опасност за населението
Ивелина Василева инспектира пречиствателна станция за отпадъчни води във Видин
Ивелина Василева инспектира пречиствателна станция за отпадъчни води във Видин