НОВИНИ

Карлос Гон изгуби и последния си висок пост

Управителният съвет на японската група "Мицубиши мотърс" отстрани Карлос Гон от председателския пост, който той изгуби и в "Нисан". Гон е задържан под стража по обвинение, че е укрил част от доходите си пред японските финансови власти.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
20:34, 26.11.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Преценката на управителите на "Мицубиши" дойде очаквано и в кратък вид: не е имало как Карлос Гон да остане на поста си в компанията.

Осаму Масуко, изпълнителен директор на "Мицубиши мотърс": Беше трудно решение, но трябваше да предпазим преди всичко компанията, работниците и семействата им.

Ръководителите на автомобилната група "Рено-Нисан" ще се опитат тази седмица да защитят съвместната си дейност след изненадващия арест на шефа на обединението. Карлос Гон, който беше задържан миналия понеделник в Токио, не е правил публични изявления. Според японската телевизия Ен Ейч Кей той е отрекъл пред следователите обвиненията във финансови злоупотреби.

Според прокуратурата Гон е в Токийския център за задържане, известен със суровите си условия. Бизнесменът вероятно е настанен в малка стая с тоалетна в единия край. Коланите и вратовръзките там са забранени, интернет, телефон и телевизор няма, а отоплението през този сезон определено не е на ниво, пишат японските медии. Японското законодателство разрешава задържане на заподозрени до 23 дни, преди те да бъдат обвинени официално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Тази вечер НАСА се завръща на Марс
​Тази вечер НАСА се завръща на Марс
Вътрешният министър на Италия разруши лично незаконни вили на мафията
Вътрешният министър на Италия разруши лично незаконни вили на мафията