НОВИНИ

КАТ монтира нова камера на Околовръстното в София

Нова стационарна камера ще бъде монтирана на столичното Околовръстното шосе след Казичане. Причината е, че от откриването на участъка пътните полицаи са засекли много нарушения. Само за 5 часа днес са заснети 100 нарушения на скоростта.

Явор Симов
от Явор Симов
18:52, 14.11.2017
9633
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Точно в 11.00 часа започна монтажа на новата камера.

Инспектор Николай Крушарски - ПП СДВР: На територията на София имаме 3 стационарни камери и 9 мобилни. Към момента тук виждате, че монтираме още една 4 стационарна камера точно на този участък, за да бъде контролът 24 часа 7 дни в седмицата.

Пътните полицаи са анализирали, че новата настилка и правият участък предразполагат шофьорите да прекаляват със скоростта. В момента тя се засича с мобилните камери на патрулните автомобили.

Инспектор Николай Крушарски - ПП СДВР: Мобилната ни камера, тя всъщност не е само една, а са няколко в различни часове по този участък контролират от вчерашния ден, като за вчера сме заснели 102 клипа за превишена скорост.

Нарушителите са заснети само за 5 часа.Средното превишаване е с 30 км в час при разрешена скорост от 90 километра в час. Така се стига до решението за монтажа на стационарна камера. От четвъртък новата стационарна камера ще заснема всеки, който кара с превишена скорост в този участък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ вече приема предложения за песен и изпълнител за Евровизия 2018
БНТ вече приема предложения за песен и изпълнител за Евровизия 2018
В Генерал Тошево искат законодателна промяна за опазване на земите
В Генерал Тошево искат законодателна промяна за опазване на земите