НОВИНИ

Катастрофа на два автобуса затвори пътя Бургас - Созопол

Два пътнически автобуса катастрофираха на главния път Буртас-Созопол. В 9:30 часа близо до спирка "Моряк", недалеч от военноморската база "Атия", единият автобус застига другия и го удря отзад. Пострадали са двама души, те са настанени в бургаската болница и са без опасност за живота. Заради катастрофата се образуваха огромни опашки от автомобили, а движението от Бургас към Созопол и Царево се пренасочи през с. Маринка.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
15:00, 30.06.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Автобус, превозващ чешки туристи пътува от Бургас към Лозенец. В района на спирка "Моряк" пред него излиза друг автобус, който вози 14 българи. От удара двете возила се заклещват, а пътниците изпадат в шок.

Цветелина Рандева - говорител на ОД на МВР-Бургас: За щастие нито един от превозваните в първият автобус не са сериозно засегнати, като те са излезли на място и са се опитали да окажат и помощ на своевременно пристигналите на местопроизшествието полицейски екипи и служители на противопожарна охрана и защита на населението и екипи но Спешния медицински център.

- От спирка пред нас внезапно излезе автобус и нашият се удари в него.

- Както си пътувахме, внезапно се блъснахме, добре че детето спеше в ръцете ми.

- Слава Богу, детето и аз сме добре, не разбрахме как стана катастрофата.

От автобуса, превозващ чешките туристи 14 човека са били прегледани в болница, но те са без наранявания, а само изплашени. Най-тежко пострадали са 52- годишният български шофьор на втория автобус, който е настанен в ортопедия със скъсани сухожилия на ръцете и 67- годишен словак, който е екскурзоводът на групата и е стоял отпред до шофьора. Той е в хирургия със счупени ребра, без опасност за живота.

Все още няма официално становище за причината за катастрофата, а движението в посока Созопол се пренасочва по обходни маршрути. Очаква се тежка техника да изтегли от платното двата катастрофирали автобуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млада жена е загинала при пожар в Хасково
Млада жена е загинала при пожар в Хасково
Съдът в Асеновград отложи отново началото на делото срещу задържаните за побоя
Съдът в Асеновград отложи отново началото на делото срещу задържаните за побоя