Катастрофа с автобус на градския транспорт в Пловдив, няма пострадали

Катастрофа с автобус на градския транспорт в Пловдив. Инцидентът стана рано тази сутрин на едно от възловите кръстовища в центъра на града. Няма жертви и пострадали.

от Николай Райшинов
преди 11 месеци
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Катастрофата е станала пред голям хотел в центъра на Пловдив. Автобусът е ударил паркирал пред входа рент-а-кар микробус, нает от гости на хотела.

Радослав Бозуков, собственик на хотел: Страшен гръм към 6 часа сутринта и така. Автобусът е залитнал. Шофьорът твърди, че е загубил контрол, но те винаги така твърдят шофьорите. Според мен е карал с доста висока скорост, за да може да залитне, да влезе чак тук и да влезе пет метра навътре. Хубаво е, че е ударил буса. Може би е щял да влезе още по-навътре.

След буса, рейсът се удря и в близкия светофар.

Никола Цвятков, ОП "Организация и контрол на транспорта" - Пловдив: Извикаха ни на работа. Да се демонтира този стълб и да се възстанови уредбата.

- Колко време ще ви отнеме да поправите светофарната уредба?

- Най-малко три-четири дни.

Катастрофиралият автобус обслужва линия номер 4 от градския транспорт. Инцидентът става на участък, който изобщо не попада в маршрута. От фирмата-превозвач не знаят защо шофьорът е минал от там.

В момента се проверяват GPS-системите, но по първоначални данни шофьорът е карал с несъобразена скорост. След инцидента той е абсолютно невредим.

По първоначални данни, шофьорът на автобуса не е употребил алкохол.

Топ 24
Най-четени