НОВИНИ

Катерушка падна върху 4-годишно дете в Асеновград

Инцидент с 4-годишно дете в Асеновград. Родителите твърдят, че метална катерушка в двора на детската градина е паднала върху главата на момиченцето им.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
22:08, 20.09.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Вследствие на инцидента се е наложило в болницата да му бъдат направени няколко шева. От ръководството на градината разказаха, че детето само е паднало от съоръжението и определят случката като „нелеп" инцидент.

Родителите са подали сигнал за инцидента до община Асеновград и районната прокуратура, която трябва да изясни дали катерушката е паднала върху детето или по-скоро момиченцето се е наранило по време на игра.

Рамадан Рамадан - баща на пострадалото дете: Тая катерушка е била премахната по принцип от мястото, обаче нощно време като влизат децата, те я местят отпред на двора и малките деца си играят на нея.
Кети Георгиева - директор ДГ „Бако Динчо" - Асеновград: Бях информирана от учителката на групата, че едно от децата е паднало от катерушка и се е ударило, една малка стълбичка, която под формата на дъга и височина 60 см не е много голяма като обем. Децата когато се движат по подобни съоръжения, те искат да са самостоятелни, не винаги са стабилни и не винаги успяваме да предвидим реакциите им.

На следващия ден след инцидента всички остатъци от метални катерушки, които са съществували още от създаването на детската градина, са премахнати.

От община Асеновград вече са започнали собствено разследване по случая, поискани са подробни обяснения от директорката и учителите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е Международният ден на мира
Днес е Международният ден на мира
Щастливият американец и космическият глас
Щастливият американец и космическият глас