НОВИНИ

"Като една" - емоционален разказ за ансамбъла ни по художествена гимнастика

И през този телевизионен сезон сряда вечер в ефира на БНТ остава запазена за документалистика. Днес в рубриката "В кадър" ще видим емоционален разказ за националния ансамбъл по художествена гимнастика - за изпитанията, през които преминаха гимнастичките и техните треньори, и за радостите, които ни донесоха. Филмът "Като една" на журналиста Боряна Тончева започва в 22 часа и 25 минути по БНТ1.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
19:51, 14.09.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

В 32 минути филмът събира историята на отбора, с който се вълнувахме през последните 8 години и който си извоюва щастието да излезе от големия спорт с олимпийски медал.

Боряна Тончева, журналистка: Има я хрониката на събитията за тези години, но от друга страна искахме да покажем какви са тези момичета, какви са техните треньори, през какво са минали те.

Килограмите, контузиите, критиките, страхът да не провалиш отбора, но и приятелствата, медалите и обичта на публиката - всичко това е разказано от 6-те гимнастички и треньорките им Ина Ананиева и Илиана Раева. Те разказват и как съумяха да играят на Европейското първенство, докато съотборничката им Цвети Стоянова се бореше за живота си.

Боряна Тончева, журналистка: Много се чудехме как точно да подходим, защото това, тази част от историята, е факт. И подходът беше точно документален, показахме отново емоцията, което изпитаха тези момичета. И новото, може би, е погледът на резервата, на която се наложи да замести Цвети Стоянова.


Във филма за драматичния път до медала в Рио ще видим и неизлъчвани кадри от фонда на БНТ.

Ина Ананиева, старши треньор на ансамбъла по художествена гимнастика: Ще има кадри, от които и ние ще сме супер изненадани и няма дори да знаем, че сте ги направили, защото наистина през тази последната година те бяха на доста състезания с нас, на лагери с нас и мисля, че ще има много интересни кадри.

Боряна Тончева, журналистка: Имаме кадри, предоставени ни от Илиана Раева след успеха в Рио, как минава първия им ден след това,разходката из Рио. Много емоционални, много истински, много човешки кадри.


Засега ги запазваме в тайна. Филмът може да гледате тази вечер от 22часа и 25 минути по БНТ 1. Оператори на документалната лента са Николай Балкански и Росен Петрински, монтажист e Цветослав Юруков, режисьор Христина Драганова, а продуцент на филма е Петя Тетевенска.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата дава 5.8 млн. евро компенсация на фермерите за намалено производство на мляко
Държавата дава 5.8 млн. евро компенсация на фермерите за намалено производство на мляко
Протест в Пловдив заради сменено име на площад
Протест в Пловдив заради сменено име на площад