НОВИНИ

Като на живо: Авиосимулатор пресъздава усещането да летиш в Космоса

Космически предизвикателства за деца и възрастни организира Руският културно-информационен център тази вечер от 18.30 ч. В деня на космонавтиката и авиацията посетителите ще могат да полетят с първия български авиосимулатор, да гледат филм за Космоса, да правят опити по физика, химия, роботика и биология. Ще бъдат изнесени и телескопи за наблюдение на звездите отблизо. Вижте повече подробности от Боряна Черганова.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
09:32, 24.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Като на живо, набираме скорост, излитаме и сме готови да се приземим безопасно, като в детски сън. Ако искате да опитате да летите, можете да дойдете в Руския културно-информационен център днес. Недислав Веселинов е един от проектантите на симулатора. Учи ни на първите стъпки в авиацията.

Недислав Веселинов, авиоинженер: Доста лесно е, имаме джойстик, прибори за управление, с които можем да го управляваме. В момента летим със самолет от селскостопанската авиация. Трябва да знаете, че се симулират доста реалистично режимите на полета, можем спокойно да разбием един самолет, да научим основите на полета, как се лети и как се снижава, как се набира скорост и височина и се намалява. Можем да научим всичко това, което ще ни е полезно в последствие да управляваме истински самолет.

Симулаторът очаква посетителите си още от 13 ч днес. Когато се стъмни, със специализирани телескопи ще може да се наблюдава и движението на Марс, Сатурн и Луната. Със събраните средства организаторите планират да направят първия планетариум у нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът край Баня е овладян, силен вятър затрудни действията на огнеборците
Пожарът край Баня е овладян, силен вятър затрудни действията на огнеборците
Има ли уловка въпросът за референдума в Македония - анализ на Костадин Филипов
Има ли уловка въпросът за референдума в Македония - анализ на Костадин Филипов