Всички язовири, които се ползват за питейни нужди, имат вода за следващите между 10 и 30 месеца, обяви регионалният министър Петя Аврамова. Воден режим обаче може да бъде въведен в населени места в Софийска област.

Повече по темата от Александър Марков

В малки населени места в Ловешка, Пазарджишка, Габровска и Софийска област може да бъде въведен воден режим заради замръзване на местни водоизточници, съобщиха регионалният министър Петя Аврамова и зам.-министър Николай Нанков. Кога, къде, какъв режим би се въвел, ще стане ясно тепърва. Иначе, всички язовири за питейни нужди имат вода за следващите месеци.

Няма опасност от воден апокалипсис в България

Няма опасност от воден апокалипсис в България

Няма опасност от воден апокалипсис в България, обяви регионалният министър Петя Аврамова. Всички язовири за питейно-битово водоснабдяване у нас имат в...

Язовир "Бебреш", който водоснабдява Ботевград, има вода за следващите 3 месеца. Проверка, разпоредена от премиера Бойко Борисов, показала, че няма нерегламентирано изтичане на вода от язовира, като ВЕЦ "Бебреш" не работи.

Язовир "Асеновец", който водоснабдява Сливен, има вода за 4-5 месеца.

"Камчия", който снабдява Бургас и Варна, има вода за следващите 10 месеца.

А язовир "Тича" за Шумен и Търговище - за следващите 30 месеца.

Едно от решенията е да се създаде холдингова структура, която да управлява всички ВиК-дружества у нас, а защо не и да предлага единна цена за водата, обяви Петя Аврамова.

Има ли опасност от водна криза във Варна и Бургас?

Има ли опасност от водна криза във Варна и Бургас?

Нивото на язовир "Камчия", който снабдява с питейна вода Варна и Бургас, се е понижило до критични стойности и продължава да пада, заяви днес лидерът...

Още по темата Водната криза