НОВИНИ

Кентърбърийският архиепископ е незаконен син на секретар на Чърчил

Духовният водач на англиканската църква призна, че е незаконен син на британски аристократ. Кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби заяви, че биологичният му баща е бил личен секретар на Уинстън Чърчил. Досега Уелби е смятал, че е син на продавач на уиски.

bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 09.04.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Кентърбърийският архиепископ обяви произхода си в писмена декларация. Джъстин Уелби оповести, че е син на сър Антъни Монтагю Браун, личен секретар на бившия британски премиер Уинстън Чърчил. Така Уелби потвърди медийни твърдения за истинския си баща, но заяви, че скритият досега факт е изненада за него.

;

Водачът на 85 милиона англиканци е смятал, че е син на Гавин Уелби, продавач на уиски, починал през 1977 година. ДНК експертиза потвърждава 99 процента, че 60-годишният архиепископ е дете на Антъни Браун, работил за Чърчил в периода 1952-1965 година. Майката на духовника, Джейн заяви, че новината е шок за нея, но потвърди, че малко преди сватбата си е имала връзка с Браун. Джъстин Уелби беше интронизиран за архиепископ на Кентърбъри преди 3 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има решение за свлачището Трифон Зарезан
Има решение за свлачището "Трифон Зарезан"
Прокуратурата иска премахване на общински наредби за събирани незаконни такси
Прокуратурата иска премахване на общински наредби за събирани незаконни такси