НОВИНИ

КЕВР не може да пресече кражбите на електроенергия

По думите на председателя на енергийния регулатор Комисията не може да направи нищо повече в момента, за да пресече кражбите на електроенергия. Само преди дни доставчиците на ток поискаха по-високи санкции за крадците.

bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 09.08.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

В момента, хванатите нарушители са длъжни да плащат електроенергия на пълна мощност за три месеца назад от датата, когато са заловени. Въпреки че тарифите бяха увеличени, цените, по които те плащат тока, са по-ниски от тези на изрядните потребители.

Причината КЕВР да не може да затегне режима е, че наредбата, в която това се определя, се обжалва пред съда. Ето защо Иванов препоръча на доставчиците на ток сами да вземат мерки.

Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране: Кражбите не могат да бъдат намалени единствено със санкции, кражбите трябва да бъдат намалени и със съответни мерки, които трябва да бъдат предприети от доставчиците на услугата. Това, което аз препоръчвам на трите снабдителни дружества, е наистина да въведат електромери с дистанционно отчитане и балансови електромери, които да им позволяват своевременно да откриват нарушители и кражби на електроенергия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж загина при катастрофа на АМ „Тракия“
Мъж загина при катастрофа на АМ „Тракия“
С колко точно ще бъдат увеличени учителските заплати?
С колко точно ще бъдат увеличени учителските заплати?