НОВИНИ

След дъжда вчера: КЕВР препоръча да се подобри ВиК мрежата на София

Комисията за енергийно и водно регулиране не коментира по същество наводненията след вчерашния пороен дъжд. От регулатора няма да санкционират „Софийска вода“ заради задръстените канализации. Това заяви председателят на регулатора Иван Иванов след проведено заседание на регулатора.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:03, 19.06.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
дъжда кевр препоръча подобри вик мрежата софия

„Това, което вземаме като отношение, е в одобряването на бизнес плановете, където залагаме достатъчни средства за подобряване на канализационната мрежа навсякъде в страната, не само за „Софийска вода“, категоричен е председателят на КЕВР Иван Иванов.

„Не искам да оправдавам, който и да е оператор, но всеки ден виждаме в новините по света. Не може да се хвърля вина на „Софийска вода“. Докладваха ми, че за един час са паднали 50 литра на кв. метър. Трябва да си го представяме като бедствена ситуация. Такива случаи имаше и в Румъния, и в Сърбия, просто дано се случва по-рядко“, коментира Иванов.

„Към днешна дата 1/3 от софиянци не ползват канализационни услуги. Това е по докладите на самата „Софийска вода“, поясни Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН: Кандидатстването за гимназия ще бъде и онлайн
МОН: Кандидатстването за гимназия ще бъде и онлайн
Оправдаха четиримата обвиняеми по делото за взрива в завода в Горни Лом
Оправдаха четиримата обвиняеми по делото за взрива в завода в Горни Лом