НОВИНИ

КЕВР проверява извънредно "Овергаз"

Комисията за енергийно и водно регулиране започва извънредна проверка на изпълнението на лицензионните задължения и финансовото състояние на "Овергаз".

bnt avatar logo
от БНТ
17:11, 06.01.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

От енергийния регулатор уточняват, че внимателно следят развитието на ситуацията около доставките на природен газ за "Овергаз" след 1 януари, когато "Газпром" спря доставките на синьо гориво. По искане на КЕВР на 4 и 5 януари са изслушани представители на ръководствата на "Булгаргаз" и на "Овергаз". В съобщението на регулатора се посочва още, че в случай на възникнала необходимост, Комисията има готовност да изпълни функциите си съгласно действащото законодателство. Сред правомощията на КЕВР е отнемане на лицензи.


;

Междувременно Европейската комисия е получила писма от "Овергаз", в които дружеството обяснява ситуацията със спрените газови доставки от "Газпром". Пред БНТ говорител на Комисията потвърди това, но отказа повече информация.


;

В подобни случаи Европейската комисия започва проверка дали не са нарушени европейските антитръстови правила. Докато не бъде завършена проверката не се дава информация как протича тя, нито пък какво е съдържанието на кореспонденцията между Брюксел и дружеството, подало жалба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новините в 100 секунди на 06.01, 17:30 часа
"Новините в 100 секунди" на 06.01, 17:30 часа
Ваденето на кръста от езерото Дружба, заснето с дрон
Ваденето на кръста от езерото Дружба, заснето с дрон