Бурята на полуостров Халкидики премина, постепенно се възстановява снабдяването с ток. Няма проблеми и с питейната вода. Възстановяват се щети и на крайбрежните заведения.

Каква е ситуацията днес на Халкидики и дали българските туристи се изплашиха и поеха в друга посока - вижте повече от кореспондента на БНР Катя Пеева.

Напълно се възстанови захранването с ток на Халкидики. Хранителните магазини също вече работят, а повечето заведения по брега на морето отвориха за клиенти.

Туристите продължават почивката си на полуострова, няма анулирани резервации, съобщават собствениците на хотели.

Въпреки бедствието, българските туристи остават да почиват на Халкидики - през днешния ден имаше изключително натоварено движение с български автомобили към полуострова.

Всички шофьори трябва да бъдат изключително внимателни, защото от Пътна полиция следят зорко и налагат много високи глоби за нарушения.

Апостолос Дзидзикостас регионален губернатор на Централна Македония: Проблемът, който трябва да решим незабавно е възстановяването на електрическата мрежа.
Местна жителка: Нямаше нито ток, нито вода. Представяте ли си, през 2019-та година! Стояхме на свещи и чакахме. После токът дойде и светна.

Синоптиците предупреждават, че от утре сутринта до неделя на обяд се очакват проливни, но краткотрайни дъждове в Северна Гърция. Във връзка с това, външно министерство съветва българските туристи, които планират да пътуват натам, да следят синоптичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка.

 Български собственици на имоти в Халкидики ще бъдат обезщетени след бурята

Български собственици на имоти в Халкидики ще бъдат обезщетени след бурята

Бурята на полуостров Халкидики премина, постепенно се възстановява снабдяването с ток. Няма проблеми и с питейната вода. Възстановяват се щетите на кр...