НОВИНИ

Халкидики се възстановява след бурята, няма отлив на български туристи

Бурята на полуостров Халкидики премина, постепенно се възстановява снабдяването с ток. Няма проблеми и с питейната вода. Възстановяват се щети и на крайбрежните заведения. Каква е ситуацията днес на Халкидики и дали българските туристи се изплашиха и поеха в друга посока - вижте повече от кореспондента на БНР Катя Пеева.

bnt avatar logo
от Катя Пеева, кор. на БНР
20:10, 12.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Напълно се възстанови захранването с ток на Халкидики. Хранителните магазини също вече работят, а повечето заведения по брега на морето отвориха за клиенти.

Туристите продължават почивката си на полуострова, няма анулирани резервации, съобщават собствениците на хотели.

Въпреки бедствието, българските туристи остават да почиват на Халкидики - през днешния ден имаше изключително натоварено движение с български автомобили към полуострова.

Всички шофьори трябва да бъдат изключително внимателни, защото от Пътна полиция следят зорко и налагат много високи глоби за нарушения.

Апостолос Дзидзикостас регионален губернатор на Централна Македония: Проблемът, който трябва да решим незабавно е възстановяването на електрическата мрежа.
Местна жителка: Нямаше нито ток, нито вода. Представяте ли си, през 2019-та година! Стояхме на свещи и чакахме. После токът дойде и светна.

Синоптиците предупреждават, че от утре сутринта до неделя на обяд се очакват проливни, но краткотрайни дъждове в Северна Гърция. Във връзка с това, външно министерство съветва българските туристи, които планират да пътуват натам, да следят синоптичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След бойкот от опозицията: НС не събра кворум за отмяна на машинното гласуване
След бойкот от опозицията: НС не събра кворум за отмяна на машинното гласуване
Луизиана в очакване на урагана Бари
Луизиана в очакване на урагана Бари