НОВИНИ

Хари и Меган отказаха ВИП-местата на Игрите "Инвиктус" и седнаха сред феновете

Принц Хари и съпругата му Меган отказаха ВИП-ложите на Игрите "Инвиктус" в Сидни и седнаха сред феновете, за да наблюдават заключителната част от игрите преди церемонията по закриването им тази вечер, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
14:14, 27.10.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света
Хари и Меган отказаха ВИП-местата на Игрите Инвиктус и седнаха сред феновете

По-късно към тях се присъединиха Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория и заедно насърчаваха състезателите от трибуните, докато САЩ и Холандия играеха на финала на баскетболния турнир за хора в инвалидни колички. Игрите "Инвиктус" са учредени от принц Хари и в тях участват военнослужещи, които са били ранявани по време на мисия.

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха закачили на реверите си червен мак, който в англосаксонските държави е символ на отдаване на почит към загиналите военнослужещи във военни конфликти. Двамата връчиха медалите на спечелилия американски отбор пред погледите на зрителите, изпълнили до краен предел стадиона. Всички белите за заключителната част на игрите бяха разпродадени.

Снощи на церемонията по връчването на наградите на Австралийското географско дружество принц Хари изрази безпокойство във връзка с опазването на околната среда с думите, че е тежко да се гледа как глобалното затопляне променя завинаги съкровищата на природата в Австралия. Утре сутрин Хари и Меган заминават за Нова Зеландия на тридневно посещение преди да се приберат в Лондон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локализираха пожара в района на Бонсови поляни в Люлин планина
Локализираха пожара в района на Бонсови поляни в Люлин планина
​Босненски готвачи поставиха световен рекорд за правене на палачинки
​Босненски готвачи поставиха световен рекорд за правене на палачинки