НОВИНИ

Хиляди се стичат в Бачковския манастир, за да се докоснат до Чудотворната икона

Хиляди българи пристигат и в Бачковския манастир, за да се докоснат до Чудотворната икона на Дева Мария, която е на 1 300 години. Дарители са осигурили курбан и минерална вода за хората. Спрян е и ремонтът в района на манастира, за да може безпрепятствено да се стигне до Светата обител. Вижте повече от прякото включване на Николай Райшинов.

bnt avatar logo
от БНТ
12:12, 15.08.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Още от снощи започна нощното бдение за празника. В Бачковския манастир службата протича часове наред без прекъсване. Свещеници се редуват с благопожелания и благословии в чест на Успение Богородично.

Опашката от чакащи излиза от пределите на манастира. Някои от хората са тук от петък, защото вярват в чудесата и силата, която Бачковската икона е доказала, че прави.

По данни на община Асеновград се очаква над 20 хиляди души да посетят днес Бачковския манастир.

В този час започва да се раздава и празничният курбан - 4 казана агнешко месо. 200 кг от месото са дарени от спонсори, които са осигурили и минерална вода за хората.

Вижте във видеото какво каза за "По света и у нас" игуменът на Бачковската Света обител архимандрит Симон, както и някои от вярващите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов поиска оставката на шефовете на Гранична полиция
Борисов поиска оставката на шефовете на "Гранична полиция"
Бойко Борисов се помоли на Богородица в Троянския манастир
Бойко Борисов се помоли на Богородица в Троянския манастир