COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Хиляди миряни се докоснаха до чудотворната икона на Света Богородица Троеручица

В храма на светата обител патриарх Неофит отслужи тържествена Света литургия в съслужение с други духовници.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков БТА
14:17, 15.08.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Хиляди миряни се докоснаха до чудотворната икона на Света Богородица Троеручица

"Тази година, на 15-ия ден от август, сме в храма, за да се присъединим към всеобщата възхвала на Богородичното Успение, да въздигнем сърцата си към небесата и заедно, цялата църква, да възпеем Пресветата Божия Майка, която днес се отправя от земния към вечния живот, от света на скръбта и очакването към царството на Бога и пълнотата на живота, който Нейният Син и наш Бог Й даде в изобилие", каза Негово светейшество на въпрос на БНТ.


;

Да даде Света Богородица здраве, сила, радост и успех на милото Отечество и на всички нас, пожела игуменът на Троянския манастир Величкият епископ Сионий в ефира на "Денят започва".


;

По традиция чудотворната икона на Света Богородица Троеручица беше изнесена от манастира и с литийно шествие пренесена до параклиса на мястото, където е станало първото чудо, извършено от нея. Там беше извършен водосвет, след което вярващите отново се помолиха пред чудотворната й сила.

За храмовия празник пристигнаха още премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, посланикът на Русия Анатолий Макаров и други представители на централната и на местната власт.

Топ 24
Най-четени
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Люксембург въвежда безплатен обществен транспорт
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"