НОВИНИ

Хиляди танцьори и музиканти на карнавала в Рио

Започна карнавалът в Рио. Хиляди танцьори и музиканти преминаха по емблематичния площад Самбадром. Очаква се събитието да бъде посетено от над 1 милион туристи.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
21:20, 25.02.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Огромни платформи, пъстри цветове и полуголи жени. Карнавалът в Рио започна както се очакваше с много танци и красива хореография.

Първите 2 училища, които дефилираха по Самбадром бяха местни школи по самба. Честта да открие карнавала бе връчена на школата Академикос до Сосего, където участва и най-възрастната жена - 72-годишната актриса и певица Мария де Оливейра.

Събитието е предавано пряко по националната телевизия, а участниците достигат близо 5 000 души. Съдиите определят най-добрата школа по самба като оценяват хореографията, организацията и пеенето на актьорите. Самите участници работят цяла година, за да се представят по най-добър начин изкуството си.

Въпреки рецесията в страната и полицейските стачки от последните седмици 5-дневният фестивал за пореден път ще събере над 1 милион туристи от целия свят. Очаква се приходите за бразилската икономика да достигнат 1 милиард долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК реши: Няма да има машинно гласуване на тези избори
ЦИК реши: Няма да има машинно гласуване на тези избори
Незаконен улов на миди в Черно Море
Незаконен улов на миди в Черно Море