COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Хиляди вярващи посрещнаха празника Успение Богородично в Бачковския манастир

За храмовия си празник обителта остана отворена през цялата нощ. От ранна сутрин хора от цялата страна чакаха на опашка за да отправят молитва за здраве пред чудотворната икона на Света Богородица дарена на манастира преди повече от 7 века.

от БНТ
11:55, 15.08.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

След първата празнична литургия копие на святото изображение беше изнесено с литийно шествие от храма, заедно с друга безценна реликва - частица от одеждите на Дева Мария, която също се пази от монасите. Пред християнските светини игуменът архимандрит Симон извърши водосвет и отправи призив за смирение и духовна борба с агресията и насилието.

Повече от 15 хиляди вярващи отбелязват празника Успение Богородично в Бачковския манастир и вярват, че на този ден Божията майка чува молитвите на всички.

Йорданка Делчева: Човек трябва да дойде тук от вечерта, за да почувства цялата радост. От седем имаше богослужение - беше нещо необяснимо.
Мариана Илиева: Моята молитва винаги е една и съща, помагай така, както винаги си помагала. Пази децата и после нас. 1.48
Архимандрит Симон, игумен на Бачковския манастир: Дано наистина са дошли с чиста вяра , с любов към нашата всеобща Майка , за да може наистина да получат изцеления, за това за което са дошли.
Топ 24
Най-четени
Мерки на "Кулата": Няма лица със съмнения за коронавирус, преминали през границата
Мерки на "Кулата": Няма лица със съмнения за коронавирус, преминали през границата
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"