НОВИНИ

Холандската полиция арестува симпатизант на Ердоган за заплахи

Холандската полиция арестува 42-годишен холандски гражданин от турски произход, който е обвинен в отправяне на смъртни заплахи и използване на език на омразата след неуспешния опит за преврат в Турция през юли, който предизвика напрежение сред турците в Холандия, съобщава в. "Хюриет дейли нюз".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
21:35, 05.09.2016
Чете се за: 00:22 мин.
По света
холандската полиция арестува симпатизант ердоган заплахи

Турското правителство обвинява живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен и неговите поддръжници за организирането на заговор за сваляне на турското правителство на 15 юли.

Арестуваният мъж е поддръжник на президента Реджеп Тайип Ердоган и е заподозрян, че е заплашвал симпатизанти на Гюлен в онайн пространството и лично, заяви холандски представител, пожелал анонимност.

Холандската полиция заяви в съобщение, че разследва 150 жалби, свързани с последиците от юлския пуч в Турция, като около половината от тях са за заплахи и сплашване в социалните медии.

Разследването на жалбите е довело до ареста на 42-годишния мъж, се посочва в изявлението. Няма други данни за заподозрения, но прокурори заявиха, че вероятно ще последват още арести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намерени са 15 тела на мигранти в Средиземно море
Намерени са 15 тела на мигранти в Средиземно море
Петима афганистанци са  заподозрени за тормоз на жени в Австрия
Петима афганистанци са заподозрени за тормоз на жени в Австрия