НОВИНИ

Холивуд е в трескава подготовка за нощта на наградите „Оскар“

Най-бляскавото събитие в света на киноиндустрията е в театър „Долби“ - там след броени часове ще бъдат раздадени 24 златни статуетки. За първи път от 30 години, церемонията няма да има основен водещ, а наградите ще се представят от различни знаменитости.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
20:43, 24.02.2019
Чете се за: 00:55 мин.
Още

Килимът е разпънат, районът е отцепен, тоалетите са облечени. Вълнението се покачва.

Това е като Супербоул, Олимпиадата и Световната купа взети заедно.

За 91-ви път Американската киноакадемия ще раздаде наградите си. Над 8000 нейни членове са дали своя глас в различните категории, но никой не може да предвиди кои ще са големи победители - нито при филмите, нито при актьорите.

;

За организаторите предизвикателството е да върнат зрителите пред екраните - след отлива на телевизионна аудитория през миналата година, която отбеляза рекордно ниска гледаемост. Кое е най-трудното?

Джо Люис, продуцент от екипа на шоуто: Да накараш всички да се движат в една и съща посока. Имаме 3000 журналисти и над 1000 души екип. Работим за това шоу 365 дни.

Първото раздаване на наградите е продължило ...10 минути. Сега шоуто ще е 3 часа. Наградите ще обявяват Франсис Макдорманд, Гари Олдман, Хелън Мирън, Даниъл Крейг, Майкъл Кийтън.

С най-много номинации - по десет - са филмите „Рома“ и „Фаворитката“.

;

За звездата на "Рома" - Ялица Апарисио - това е дебют на голям екран. Глен Клоуз е актрисата с най-много - седем - номинации за изпълненията си и нито една получена статуетка. Тази вечер тя очаква наградата за филма „Съпругата“.

За трети път Крисчън Бейл и Ейми Адамс участват заедно във филм, за който получават номинации за "Оскар". Тази година за ролите си на Дик и Лин Чейни във "Вице". Ирония на съдбата има и за Лейди Гага, избрала името си от песен на Куин. Сега лентата с нейно участие "Роди се звезда" се състезава с вдъхновения от легендарната група "Бохемска рапсодия" за най-добър филм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15-годишно момче е настанено в „Пирогов“ след побой от маскирани хора в София
15-годишно момче е настанено в „Пирогов“ след побой от маскирани хора в София
В Куба гласуват на референдум за нова конституция
В Куба гласуват на референдум за нова конституция