НОВИНИ

​Холивудският сценарист Голан Рамраз пред БНТ

Холивудският сценарист и продуцент Голан Рамраз, който е участвал в реализацията на хитови заглавия като "Мистър и мисис Смит" и "Железният човек" е в България, за да предаде своите знания в България. За трети път той събира запалените по киното младежи за мастър клас в киноцентъра в Бояна. Какви истории харесват зрителите, съществува ли формула за успешен филм и защо обича учениците си в България - с него разговаря Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
13:03, 18.12.2016
Чете се за: 01:00 мин.
Още

Участва в заснемането на хитови продукции в света на голямото кино, но за трети път се връща в България. Заради хъса на своите ученици. Казва, че не е лесно да намериш такива хора навсякъде по света - любознателни и посветени на историята, която искат да разкажат. У нас вдъхновението е взаимно. Най-напред води два курса по писане на сценарий, а сега е дошло времето образите от белия лист да оживеят на снимачната площадка.

Голан Рамраз, продуцент и сценарист: "Никола Коцев написа прекрасна история за семейство, което се занимава с изкуство - драматична история, която разказва за техния опит да бъдат заедно. Хората харесват такива сюжети."

И въпреки че умее да долавя вкуса на публиката, не открива рецептата за успешен филм. Може само да зададе посоката.

Голан Рамраз, продуцент и сценарист: "За да въздейства една история трябва да има добри герои, добър сценарий, точните актьори и точният режисьор. Рецептата е безкрайна. Разбираш каква е, едва когато видиш филма. Някои хора например казват, че никога повече няма да гледат филм на ужасите, но след 6 месеца, когато излезе такъв филм, всички се втурват да го гледат. Същото е и с уестърните - появява се голям хит и жанрът отново се завръща. Или пък с пиратските филми - всички казват, че те не са успешни и в индустрията битува разбирането, че трябва да се стои далеч от тях. Джери Брукхаймър обаче каза, че ще намери точният режисьор и точните актьори - вижте Джони Деп, и ето че появи успешен филм като "Карибски пирати".

Някои от учениците на Голан Рамраз в България вече са намерили своята реализация, а филмът който снимат останалите, със сигурност ще се появи на големия екран. Мечтата на сценариста обаче е някой ден да дойде у нас заедно с големите актьори, с които е работил в Холивуд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световноизвестни акробати за 120 годишнината на българския цирк
Световноизвестни акробати за 120 годишнината на българския цирк
Деца в Пловдив събират средства за Хитрино
Деца в Пловдив събират средства за Хитрино