НОВИНИ

Хора с увреждания излязоха на протест в Пловдив с искане за нов закон

Хора с увреждания излязоха на протест в Пловдив. Те се събраха тази сутрин пред сградата на Областната управа, за да поискат нов закон за хората с увреждания, който да е от полза за всички, а не само за една определена група нуждаещи се. Присъстващите настояха да се спре разделението между тях и да се започнат реални преговори и изпълнение на поетите от правителството ангажименти.

bnt avatar logo
от БНТ
11:55, 25.07.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Сред протестиращите имаше представители от Пловдив, София и Смолян. На място беше издигнат и палатков лагер.

Георги Генов - Съюз на слепите в България: Без да се фаворизира някакъв закон, защото това, което предлагат те, е финансово необезпечено, то просто няма да работи. Не може една малка група от хора да усвои или да обсеби основната част от средствата заделени за хора с увреждания, а за стотици други хора с увреждания и техните организации да останат трохите.
Елена Атанасова: Аз искам нов закон за хората с увреждания. Закон, в който да са ясно формулирани формите на подкрепа, които са за хората с увреждания, да бъде ясно формулирани правилата за тази оценка на потребностите на хората с увреждания. Искам да има орган, който да координира политиките за хората с увреждания, да има едно зачитане на личността на хоратa с увреждания.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцки журналист от ЕRТ с последна информация за обстановката след пожарите
Гръцки журналист от ЕRТ с последна информация за обстановката след пожарите
Майките на деца с увреждания отказаха среща със социалния министър
Майките на деца с увреждания отказаха среща със социалния министър