НОВИНИ

Хранят животни в зоопарка с новогодишни елхи

Над 150 варненци направиха едни позакъснял, но полезен "следпразничен подарък" на животните в зоопарка на града.

bnt avatar logo
от Репортер: Мариана Малева
16:26, 13.01.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Всеки, който има възможност и иска да остави вече ненужното коледното дърво, може да го направи на касата на Зоопарка във Варна. Размерът на елхите не е от значение, няма значение и вида, в който ще бъдат доставени.

Иванка Стоянова- директор на Зоопарк- Варна: Вчера имахме 70 донесени елхички. Те са подарък от ...един търговец на живи елхички. Видяхте как клончетата са нарязани, който не може да я донесе цяла, нарязва клоните в кашонче, опакова кашончето и носи така. Най-често се хранят козите, муфлоните, понитата, лопатарите- разнообразяване на менюто.

Някои от посетителите днес за първи път научиха за инициативата, но я приветстваха: "Като гледам на всички има поставени, така че има файда. За следващата година - ще знаем."

Миналата година варненци са дарявали елхи до средата на март. От Зоопарка използват случая, за да напомнят отново, че посетителите не бива сами да хранят животните. Особено вредни за тях са хлябът и бонбоните.

Не са единични и случаите, когато хората изхвърлят в клетките и найлоновите торбички, което може дори да застраши живота на питомците на Зоопарка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​В новините в 18 очаквайте: на живо протеста пред полицейското във Враца
​В новините в 18 очаквайте: на живо протеста пред полицейското във Враца
Срути се част от сграда на Селскостопанската академия
Срути се част от сграда на Селскостопанската академия