БСП започва процедура за пряк избор на председател на партията. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова, като уточни, че ще се включи в предстоящото състезание. Националният съвет на БСП ще обсъди днес и предложението левицата да се върне в парламента.

Каква е равносметката на социалистите - темата в Сутрешния блок на БНТ коментира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов.

Не очаквахме да загубим. Назад в годините БСП е губила много избори и след всички загуби сме казвали и сме се мотивирали с това, че я сме повишили резултатите, я мандатите и всичко това не ни е правило добра услуга, коментира Проданов.

Христо Проданов, зам.-председател на ПГ на "БСП за България": Имаше очевидна активност в последните 15-20 дни от кампанията лично от премиера Бойко Борисов. Той обикаляше, раздаваше пари, здраве, храна на хората, което неминуемо е оказало влияние върху тези резултати. Но аз не искам да се оправдавам и да говорим за другите. Проблемът е при нас и ние трябва да си го разрешим.

Голяма част от темата за корупцията и местните скандали заглушаваха дебата за Европа и европолитиките, заяви още Проданов.

Избраните евродепутати са тези в първата петица и тя ще влезе. Сергей Станишев от пети става втори, коментира още Проданов.

И още - трябва ли Корнелия Нинова да подаде оставка, вижте целия анализ за резултатите на БСП след евроизборите във видеото!

 БСП решава дали да се върне в парламента

БСП решава дали да се върне в парламента

Ще се върне ли БСП в парламента след изборната загуба - това ще обсъжда днес Националният съвет на партията. Левицата се събира за да анализира резулт...