НОВИНИ

Хронология на грабежите през последните дни

През последните дни сме свидетели на истинска вълна от грабежи - три от тях бяха в един ден.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:10, 15.02.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Ето и хронологията:

На 7 февруари е извършен грабеж на казино в Перник. Нападателят насочил оръжие към служителка и взел от нея чантичка с 3000 лева. Бил с маска като във филма "Жокера". Няколко дни по-късно е заловен. Оказва се 28-годишен полицай. Повдигнато му е обвинение, след като е направил пълни самопризнания.

На 10 февруари сутринта маскиран и въоръжен мъж влезе в офис на банка в София, заплаши служителка и открадна около 15 000 лева. Полицията все още го издирва.

На 11 февруари сутринта, минути след отварянето на чейдж бюро в Шумен, двама маскирани нахлуха в обекта, заплашиха касиерката и отмъкнаха 10 000 лева и валута. Нападателите не са заловени.

На 12 февруари сутринта въоръжен мъж обра около 12 000 лева от банков клон в София. Нападателят е заловен от полицията ден по-късно. Оказа се, че е бил с пистолет играчка.

В същия ден, малко след 19 часа, двама маскирани мъже влязоха в офис за плащане на сметки във Враца. Заплашиха с нож двете служителки и откраднаха 500 лева. Те все още се издирват.

Отново на 12 февруари, но в 23 часа вечерта, маскиран мъж с пистолет влезе в денонощен магазин в столичния квартал "Изток", заплаши персонала и взе оборота от около 600 лева. Той все още не е заловен.

На спешна среща на 13 февруари полицията и служителите, охраняващи банки, набелязаха нови мерки срещу въоръжените обири. Беше решено да се засили полицейското присъствие пред банкови офиси и финансови институции. Според експерти, грабежите са аматьорски и не са свързани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиненият за банков обир Константин Чапкънов остава в ареста
Обвиненият за банков обир Константин Чапкънов остава в ареста
Има заподозрян за въоръжения грабеж на бензиностанция в Стара Загора
Има заподозрян за въоръжения грабеж на бензиностанция в Стара Загора