НОВИНИ

Хуманитарна мисия за бедстващ кораб край Бургас

Генералният консул на република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе предостави хранителни продукти на кораба "Лейди Бо", който се намира в пристанището от октомври миналата година заради технически неизправности, а екипажът му от месеци не е получавал заплати.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:36, 08.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

14-членният екипаж от турци, индийци и украинци вече шести месец очаква заплатите си. Благодарение на моряшката солидарност от Порт Бургас са снабдили кораба с електрозахранване и вода.

Генералният консул на република Турция в Бургас се включи в хуманитарната мисия.

Нурай Иньонтепе-генерален консул на Република Турция в Бургас: В рамките на последния един месец, според проекта на Външно министерство "Хуманитарна дипломация" ние няколко пъти помогнахме на екипажа на кораба. С посредничеството на посолството на Република Турция в София, заедно с турския "Червен полумесец" и БЧК, днес отново ще дадем нашия хуманитарен пакет на екипажа на кораба.

Част от хранителните продукти са от запасите на Българския червен кръст, а останалата част са донесени от турската хуманитарна организация. От "Червения полумесец" се надяват те да стигнат на екипажа за около два месеца.

Очаква се собственикът на кораба да изтегли кредит от турска банка, за да погаси задълженията към екипажа и пристанището, казаха от консулството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцкият парламент гласува за членството на Македония в НАТО
Гръцкият парламент гласува за членството на Македония в НАТО
Мним пластичен хирург оперирал в Румъния
Мним пластичен хирург оперирал в Румъния