ХV Национален конгрес по кардиология започна в София

Над 1 200 водещи наши и чуждестранни специалисти участват в 15-тия Национален конгрес по кардиология. Форумът продължава до 9 октомври. Сред акцентите на срещите са последните новости в кардиологията.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
преди 3 години
Чете се за: 00:27 мин.
Животът
ХV Национален конгрес по кардиология започна в София

Специално място е отделено на аортните заболявания и превенцията им. Тази година всеки, който желае може да гледа конгреса и на живо в интернет. България е сред страните с много висок процент на сърдечно съдови заболявания, коментират специалисти. В конгреса участват и гост лектори от 24 държави, сред които вицепрезидентът на Европейското дружество по кардиология и президентът на Световната кардиологична асоциация.

доц. Васил Велчев, председател на Дружество на кардиолозите в България: Нашият конгрес иска да подкрепи здравословния начин на живот и превантивната кардиология като най-сигурното средство за това българите да бъдат в по-добро здраве. В същото време ние искаме да покажем, че нивото на медицината в България не отстъпва на това на водещите европейски клиники и също така много теми са посветени на нови методи за лечение на сърдечно съдовите заболявания.
Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени