НОВИНИ

Хванаха 12 шофьори на таксита без книжка в Русе

12 шофьори на таксита без книжка бяха заловени да возят клиенти в Русе при акция на "Автомобилна администрация" и "Пътна полиция". Продължава и специализираната операция "Скорост". Само за шест дни в Русе са засечени над 1000 нарушители.

bnt avatar logo
от БНТ
09:26, 07.04.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

За денонощие служителите на "Автомобилна администрация" са проверили 82 таксита. Освен водачи без книжки, инспекторите са установили и други фрапиращи нарушения - шофиране без удостоверения за психологическа годност или без разрешителни от общината за таксиметров превоз. Една кола дори е била спряна от движение, защото не е минала технически преглед.

По време на акция "Скорост" и в момента работят 7 камери.

Стилян Станев - старши инспектор в "Пътна полиция" - Русе: Има и шампиони, които превишават скоростта един път над максимално допустимата скорост и срещу тях ще бъде взето съответното административно отношение плюс за превишаване до 50км/ч в градски условия - фиш, над 50 - актове плюс някои стигат и до над 1 000 лв., в зависимост от превишението.

Водачи с дългогодишен стаж смятат, че ако подобни акции се правят постоянно и по всяко време на денонощието, ще дисциплинират шофьорите.

Пламен Николов - шофьор: Повече от младите са със свободно държание - това пак идва от липса на санкции, защото те са сигурни, че ще остане безнаказано, всеки си прави каквото си иска.

Акцията приключва тази вечер, но контролът продължава, уверяват от "Пътна полиция". Служителите очакват да получат още една стационарна камера за контрол на скоростта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Онкологичният център в Русе иска премахване на лимита за палиативни грижи
Онкологичният център в Русе иска премахване на лимита за палиативни грижи
Сентенция на Сенека е тема на ​кандидат-студентския изпит по български език в СУ
Сентенция на Сенека е тема на ​кандидат-студентския изпит по български език в СУ