COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Хю Лори получи звезда на холивудската Алея на славата

Британският актьор Хю Лори, известен най-вече с ролята на своенравния лекар Грегъри Хаус в хитовата телевизионна поредица "Д-р Хаус", получи звезда на холивудската Алея на славата, предаде Ройтерс. Звездата на 57-годишния Лори е 2593-ата на прочутата алея.

от БТА
10:45, 26.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Животът
Хю Лори получи звезда на холивудската Алея на славата

Британският актьор прекосява Атлантика през 2004 г., за да се снима в сериала "Д-р Хаус", излъчван от телевизия "Фокс" в продължение на осем години. Ролята носи на Хю Лори две награди "Еми" за най-добър актьор в телевизионна драма.

"Изгубил съм бройката на младите хора, които съм срещал и са споделяли, че изучават или практикуват медицина, защото са гледали "Д-р Хаус", каза Лори на церемонията по откриването на звездата му на Алеята на славата.

Сред присъстващите беше и британският комик Стивън Фрай, който не пропусна да се пошегува със своя приятел, с когото са си партнирали в сериали като "Черното влечуго" и "Джийвс и Устър".

"Традиция в този чудесен град (Лос Анджелис) е звездите да бъдат сваляни на земята. Вече приземен, Хю ще прекара вечността в компанията на изплюти дъвки и кучешки екскременти. Досега светът беше в краката му. Сега световните крака ще бъдат върху него", заяви Стивън Фрай.
Топ 24
Най-четени
Слънце и облаци днес
Слънце и облаци днес
Учител от ново поколение: Емилиян Кадийски, учител по информатика в гр. Враца
Учител от ново поколение: Емилиян Кадийски, учител по информатика в гр. Враца