НОВИНИ

Киев въвежда разрешителен режим за журналисти до "временно окупирания Крим"

Във връзка с обявяването на военно положение в няколко области на Украйна е въведен нов разрешителен режим за влизането на чуждестранни журналисти в Крим, обяви днес украинското министерство на информационната политика.

bnt avatar logo
от БТА
17:32, 02.12.2018
Чете се за: 00:23 мин.
По света
киев въвежда разрешителен режим журналисти временно окупирания крим

В съобщението се казва, че министерството с миграционната и граничната служба на страната са решили да запазят през периода на военното положение "достъпа на чуждестранни журналисти до временно окупирания Крим", но при "обновена инструкция".

Тази инструкция изисква от журналистите от чужбина да получават специално еднократно разрешение за влизане и излизане, но окончателното решение за допускането на репортери в Крим през украински КПП-та ще се взема от граничната служба.

След въвеждането на военното положение в Украйна заради инцидента край Керченския проток от украинското министерство на информацията обявиха, че се забранява допускането на чужди журналисти в Крим и в зоната на конфликта в Източна Украйна. После беше съобщено, че пълна забрана няма да има, а ще бъде въведен нов ред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Меркел призова Германия да бъде начело в разработването на  изкуствен интелект
Меркел призова Германия да бъде начело в разработването на изкуствен интелект
Ремонт в тунел Правешки ханове променя движението на 3 и 4 декември
Ремонт в тунел "Правешки ханове" променя движението на 3 и 4 декември