НОВИНИ

Километрична опашка от ТИР-ове на ГКПП „Кулата - Промахон“

Километрична опашка от чакащи товарни камиони се е образувала на граничен пункт „Кулата - Промахон“ на българска територия. Опашката е дълга 8 километра и стига до с. Марикостино.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
11:25, 08.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

От Гранична полиция обясниха, че задръстването се дължи на проверки от Агенция „Митници“ и че няма проблем в техните информационни системи за проверка на гражданите, преминаващи през границата.

От Агенция „Митници“ обясниха задръстването с ремонтите, които се извършват от другата страна на граничния пункт на гръцка територия и с интензивния петъчен трафик. От там допълниха, че спрямо юни месец миналата година трафикът на ТИР-ове през „Кулата“ се е увеличил с 10%. Проблем с преминаването има предимно на ТИР-ове, а леките коли минават много бързо и се налага да чакат по няколко минути.

Шофьорите на тежкотоварни автомобили, които са на граничния пункт, казаха, че от 10 часа чакат да преминат. От Агенция „Митници“ обясниха, че проверката на тежкотоварни автомобили трае няколко минути. Работят три трасета с три кантара.

Областният управител на Благоевград обясни, че ще бъде осигурено допълнително трасе за изход от страната, за да може да се облекчи трафикът.

На място има спешен екип, в случай че на някой от шофьорите има нужда от медицинска помощ, тъй като температурата е от около 30 градуса. Ще се раздава вода.

От МВР съветват шофьорите да преминават през други гранични пунктове, тъй като ремонтите ще продължат още месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Села в Пловдивско се надпреварват кое да вземе стария асфалт от АМ „Тракия“
Села в Пловдивско се надпреварват кое да вземе стария асфалт от АМ „Тракия“
Парламентът даде зелена светлина за закупуване на нова бойна техника
Парламентът даде зелена светлина за закупуване на нова бойна техника