Натоварено беше движението по магистрала „Струма" и основните пътища в Благоевградска област през целия ден. Километрични задръствания се образуваха в участъка на Главен път Е-79 между Симитли и Благоевград.

Благоевград

На пътен възел "Симитли" се слива трафикът от Е-79 от Кулата и от Банско. Тук през целия ден имаше километрични задръствания. На моменти колоната стигаше до 7-8 километра. Допълнителни затруднения на движението имаше и на кръговото кръстовище преди Благоевград, където трафикът се качва на магистрала "Струма".

В следобедните часове трафикът стана толкова интензивен, че се наложи реорганизация на движението. Част от автомобилите, пътуващи към София бяха пренасочвани през центъра на Симитли, по стария път към Благоевград и оттам отново по Е-79.

Интензивен беше трафикът и на граничните пунктове "Кулата" и "Маказа".

Огромно задръстване се образува днес в следобедните часове на пътя от Банско за Симитли. В отсечката между село Градево и квартал „Ораново" колоната от автомобили чакащи да се включат в движението по главен път Е -79 в посока София на моменти достигаше до 6-7 километра.

Шофьор: Аз мисля че катастрофа има нещо. Това не е нормално. Едвам, едвам караме....

Огромният автомобилен поток от Банско, и честите задръствания предизвикват затрудения не само за пътуващите, но и за живеещите в района.

Мъж: По време на празниците винаги е такъв трафик, включващите се които живеем тук чакаме винаги по 5-10 минути за да се включим и да отидем на центъра на Симитли...

Според шофьорите и жителите на квартал „Ораново" единственото решение на проблема с натоварения трафик е бързото довършване на магистрала „Струма" в района.