НОВИНИ

Ким Чен Ун се срещна със Си Дзинпин в Пхенян

За нова епоха в отношенията между Северна Корея и Китай са се договорили лидерите на двете страни - Ким Чен Ун и Си Дзинпин. За това тържествено обявяват официалните агенции на двете страни. Пхенян посрещна китайски президент за първи път от 14 години.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
21:07, 20.06.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света

През двата дни на посещението на Си Дзинпин при Ким Чен Ун се очаква китайският лидер да обяви мерки за облекчаване на тежката икономическа ситуация в Северна Корея, причинена от международните санкции заради ядрената и ракетната ѝ програма.

Ким посрещна Си още на летището, а след това двамата преминаха през улиците на Пхенян в открита лимузина. През целия път възторжени севернокорейски граждани приветстваха високия гост.

Китайската държавна агенция "Синхуа" оповести, че на последвалите преговори между делегациите двамата лидери са се договорили за тясно сътрудничество в името на светлото бъдеще на двустранните отношения. Западните медии информират същевременно, че Си Дзинпин е отбелязал, че на само Китай, а цялата международна общност, се надява на успешно продължаване и приключване на преговорите на Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​151 доживотните присъди за опита за преврат в Турция
​151 доживотните присъди за опита за преврат в Турция
Как се идентифицират произведения на изкуството в България?
Как се идентифицират произведения на изкуството в България?