НОВИНИ

На кинофестивала във Венеция представят последния филм на Орсън Уелс

Блясък на червения килим, филми, посветени на велики личности и филми, заснети преди десетилетия, които едва сега виждат бял свят - такава е атмосферата във Венеция, където 79-ият кинофестивал е в разгара си.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
21:33, 01.09.2018
Чете се за: 00:34 мин.
Още

40 години след заснемането му филмът "Другата страна на вятъра" на прочутия режисьор Орсън Уелс за първи път е представен пред публика.Това е разказ за опита на застаряващ режисьор да се завърне в света на киното, заснет подобно на днешните риалити предавания. Когато умира през 85-та година, Уелс оставя над 100 часа материал. Награденият с "Оскар" монтажист Боб Муравски е човекът, който завършва филма. Критици определят незавършения проект на Орсън Уелс като истински шедьовър и го сравняват с емблематичния му "Гражданинът Кейн".

А отвъд Океана обвиниха филма за Нийл Армстронг и мисията "Аполо 11" - "Първият човек" в липса на патриотизъм. Причината - филмът не показва как астронавтът забива американския флаг на Луната. Сенаторът републиканец Марко Рубио определи пропуска като "пълен лунатизъм". Синовете на Нийл Арсмстронг обаче защитиха решението на екипа и припомниха, че това е личната история на първия човек на Луната и трудностите му по пътя към нея. В главната роля е холивудската звезда Райън Гослинг.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена уби един човек и рани трима с нож в Северна Италия
Жена уби един човек и рани трима с нож в Северна Италия
Над 8000 души са участвали в демонстрациите в Кемниц
Над 8000 души са участвали в демонстрациите в Кемниц