НОВИНИ

Българските звезди във фокуса на Киномания

"Киномания" се готви за старт. Днес открехнаха завесата към новата програма. Тази година за първи път ще има и награда "Киноман на годината", в памет на кинокритика и кръстник на филмовия маратон - Георги Ангелов.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
21:05, 05.11.2019
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Нови филми и класика се срещат в Киномания. Традицията продължава.

На какво залагате тази година, юбилеят мина, вече сте във Христова възраст.

Владимир Трифонов, програматор на "Киномания": Понеже сме в Христова възраст и показваме "Грехът на Микеланджело" на Андрей Кончаловски. Съвсем нов филм на великия ренесансов творец, чиято премиера беше буквално преди 10 дена, закри фестивала в Рим.

33-тото издание започва на 14 ноември, със "Засукан свят" на Мариус Куркински. Публиката ще стане част от специалната вечер, посветена на Теодор Ушев - с премиера на "Физика на тъгата".

Владимир Трифонов, програматор на "Киномания": Има два разкошни документални филма, премиерата им беше на фестивал във Венеция. За Тарковски - "Киното като молитва", заснет от един от двамата му синове - Андрей. И за Фелини - "Фелини безкрай". 100 годишнината на Фелини предстои буквално след два месеца, през януари.

Ще видим и новите филми на Педро Алмодовар и Уди Алън. Емоционална среща се очаква с римейка на "Роди се звезда" от 54-та с Джуди Гарланд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Сопот организират кампания за събиране на храна за мечето Суими
В Сопот организират кампания за събиране на храна за мечето Суими
Дерменджиев обяви групата за мачовете с Парагвай и Чехия, има 4-ма нови
Дерменджиев обяви групата за мачовете с Парагвай и Чехия, има 4-ма нови