НОВИНИ

Кирил Ананиев е номинацията за нов здравен министър

Кирил Ананиев е номинацията за нов здравен министър, съобщи за БНТ лидерът на Атака Волен Сидеров. От ГЕРБ заявиха, че ако Ананиев бъде избран на поста, здравното министерство ще се управлява от добър финансист, който познава бюджета за здравеопазване.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:43, 07.11.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

ГЕРБ и Обединените патриоти са се спряли на кандидатурата на Кирил Ананиев, заради мениджърските му качества, опита му на финансист и познанията му начело на Надзорния съвет на здравната каса.

Волен Сидеров - лидер на Атака: БНТ -Единодушни ли бяхте ГЕРБ и патриотите, че Кирил Ананиев трябва да бъде номинацията? - Да, нямаше обструкции. На този горещ стол се изредиха доста хора, лекари, някои от тях чудесни специалисти като лекари, но здравеопазването изисква добро менажиране, добър бюджетар, финансист, тъй като всичко опира до управлението на пари в здравната каса и орязването на възможности за злоупотреба с пари.

Според бившата шефка на здравната комисия, ако човек извън системата застане начело на здравното министерство ще има по-различен професионален поглед.

Десислава Атанасова ГЕРБ- Познавам г-н Кирил Ананиев, откакто съм в българската политика. Мисля, че няма политик от която и да е група в парламента, а и извън него да оспори неговите качества. Смятам, че е изключително добър финансист, много подготвен.
Менда Стоянова - председател на Комисията по бюджет и финанси в НС: Да, така се говори в кулоара, че ще бъде г-н Ананиев, което от една страна е добре, от друга страна за нас финансистите не е добре, защото г-н Ананиев е един прекрасен бюджетар и неговата липса ще се почувства.
Цвета Караянчева - депутат от ГЕРБ: Познавам го като финансист, като бюджетар. Ако е той номинацията, надявам се да се справи.

Кандидатурата на Кирил Ананиев се очаква да бъде внесена за гласуване в парламента в петък, след първото четене на бюджета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият кмет на Сопот с опровержение за големите дългове на общината
Бившият кмет на Сопот с опровержение за големите дългове на общината
100 години от Октомврийската революция в Русия
100 години от Октомврийската революция в Русия