НОВИНИ

Министър Ананиев: Мобилизиран е целият възможен ресурс на болничните заведения

Положението е изключително тежко, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по повод тежката катастрофа с автобус край Искърското дефиле. 13 души са загинали на място, а двама - по път към болницата.

bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 25.08.2018
Чете се за: 00:31 мин.
Още

27 души са ранени в различна степен и пътуват към четирите болници, в които сме създали пълна организация. Това са УМБАЛСМ „Пирогов“, ВМА, „Св. Анна“ и „Царица Йоана“. Работят дневните и нощните екипи, заяви Кирил Ананиев.

Той увери, че е мобилизиран целия възможен ресурс на болничните заведения, а от Кръвния център са осигурени банки кръв от всички кръвни групи. Здравният министър допълни, че ще посети и останалите столични болници, поели ранените.

В УМБАЛСМ „Пирогов“ са постъпити осем души, като двама от тях са починали. Състоянието на четирима от постъпилите здравният министър определи като критично.

проф. д-р Николай Габровски, неврохирург в УМБАЛСМ „Пирогов“: Травмите са съчетани, но случаите са тежки. В момента тече тежък диагностичен процес, като информацията се променя от минута на минута.

Близките на пострадалите се уведомяват възможно най-бързо, увери Кирил Ананиев, и изрази дълбоките си съболезнования към близките на загиналите и ранените.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР извършва проверка на пътен инцидент с бащата на президента Радев
МВР извършва проверка на пътен инцидент с бащата на президента Радев
15 души са загинали в тежката катастрофа с автобус край Своге
15 души са загинали в тежката катастрофа с автобус край Своге