НОВИНИ

Кирил Войнов: Няма язовири с неустановена собственост

От всички 6816 язовира в страната няма нито един с неустановена собственост. Това заяви в студиото на „Още от деня“ Кирил Войнов, и.д. председател на Държавната агенция за Метрологичен и технически надзор.

bnt avatar logo
от БНТ
18:34, 08.10.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Общият брой на язовирите в страната е 6816, а от тях за ремонт са 858, за спешен ремонт - 414.

Вече има решение на правителството за започване на ремонти на 16 язовира, заедно с язовирите "Огоста" и "Бели Искър", заяви Кирив Войнов от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

;

За всеки похарчен лев ще има отчетност, увери той.

Кирил Войнов, и.д. председател на Държавната агенция за Метрологичен и технически надзор: Решението на правителството е всички язовири, от които органите на местната власт искат да се освободят, да се предоставят.

Общините имат 5900 общински язовири, като от тях голям брой ще се прехвърли към новото държавно предприятие, което да се грижи за тях, допълни Войнов.

Кирил Войнов, и.д. председател на Държавната агенция за Метрологичен и технически надзор: Правителството пое страшно голяма отговорност със създаването на това държавно предприятие.
;

От всички 6816 язовира няма нито един с неустановена собственост, заяви Кирил Войнов. След като общинските язовири бъдат прехвърлени на Държавното предприятие, държавата става собственик, допълни той.

Не е вярно, че изискванията и критериите към водоемите се принизяват с новия закон, изтъкна Кирил Войнов.

Започва масирана проверка на бензиностанциите, която ще проверява качеството на горивото и на бензиноколонките, като ще се използват и мобилни лаборатории. Увеличават се инцидентите с газови бутилки, част от които са остарели и непроверени, допълни Кирил Войнов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна почистването на разлива край Корсика
Започна почистването на разлива край Корсика
Реставрираха средновековни стенописи в църквата в град Рила
Реставрираха средновековни стенописи в църквата в град Рила